Over ons

Online Consultatie is een zelfstandig en particulier platform voor zelfhulp. Ons doel is om mensen met psychische problemen of vragen in contact te brengen met professionele hulpverleners. Dit gebeurt allemaal op een anonieme, veilige en laagdrempelige manier.

De hulpverleners die bij ons werken, zijn echte professionals. Ze zijn allemaal werkzaam in de dienst- of hulpverleningsbranche en hebben de juiste opleiding gevolgd. Bovendien volgen ze regelmatig cursussen en trainingen om hun kennis uit te breiden.

 

Anonieme online hulpverlening

De meeste mensen met psychische klachten, vinden het erg moeilijk om over hun problemen te praten. Dit komt, omdat de drempel tot reguliere psychische hulpverlening erg hoog ligt. Online Consultatie biedt veilige, anonieme en laagdrempelige online psychische hulpverlening zonder een lange wachttijd. Wij verlenen onze diensten uitsluitend online. Hierbij wordt er gebruikgemaakt van een chatprogramma of e-mail.

Bij Online Consultatie krijg je dus niet te maken met lange wachttijden. Direct na je aanmelding kun je al met een hulpverlener chatten. Met onze online zelfhulp doe je actief mee om je psychische problemen te behandelen. Dit zorgt er weer voor dat je je problemen echt zelf aanpakt en er sneller controle over hebt.

Onze online hulpverlening is zeer laagdrempelig. Je kunt hier anoniem aan deelnemen. De professionals bieden online hulp, ondersteuning en een luisterend oor aan iedereen met psychische problemen. Onze website is echter geen vervanging van de reguliere psychiatrische hulpverlening. Wij vormen slechts een aanvulling daarop.

 

Privacy gewaarborgd

Je kunt je aanmelden voor zelfhulp onder een door jou gekozen naam. Dit mag dus een zelfgekozen naam zijn. Door aan te geven welke psychische problemen je ervaart, kunnen wij je direct in contact brengen met de juiste hulpverlener. Alles wat je aan hem of haar vertelt is vertrouwelijk. De informatie wordt dus niet met anderen gedeeld. Je bent er dan ook zeker van dat je privacy bij ons gewaarborgd is.